13. októbra 2013

Návod na výrobu palety rúžov na pery


V stále aktuálnej giveaway som vám položila otázku, aké články máte najradšej. Odpovede boli rôzne, ale najviac ma zaujalo, že si pýtate DIY návody. Na tie sa síce veľmi nešpecializujem, no z času na čas sa tu nejaký šikovný návod objaví. A keďže ste si písali o ďalšie návody, dnes tu pre vás mám skvelý návod na výrobu palety rúžov na pery. Priznám sa, nemám to z vlastnej hlavy, odkukala som to u Margaretky75. Čítajte ďalej a dozviete sa ako na to.






Prečo by ste si vlastne mali vyrobiť túto paletku? Pretože je to skvelá vecička do kabelky, určite je pohodlnejšie nosiť jednu paletku s rôznymi odtieňmi, než sa večne hrabať medzi viacerými rúžmi a hľadať ten správny. Zároveň je to skvelý spôsob šetrenia, nakoľko sa dajú použiť zvyšky rúžov v tyčinkách, ktoré si už neviete pohodlne naniesť na pery - to by ste sa divili, koľko rúžu vám v tyčinke ešte ostáva, hoci si vy už myslíte, že tam nič nie je. Veľkosť palety rúžov závisí len a len od vás, rovnako ako kombinácia odtieňov, ktoré si do paletky vyberiete. Dievčatá, ktoré myslia ekologicky a rady recyklujú tak navyše využijú starý obal od očných tieňov. Aby som zbytočne veľa nekecala, prejdem už k samotnej výrobe tejto šikovnej palety s rúžmi na pery.


Čo budeme potrebovať:
- rúže viacerých odtieňov, kľudne aj zvyšky
- prázdnu krabičku s okienkami, napr. po spotrebovaných očných tieňoch (skvelé je ak má aj priehradku na aplikátor)
- sviečku a zápalky/zapaľovač
- nožnice alebo nôž
- lyžičku, najlepšie s užším koncom
- vreckovky, prípadne kuchynské utierky ako podložku

Poznámka: pokiaľ nemáte staršiu prázdnu paletku, ktorú by ste zrecyklovali, môžete si nejakú vybrať na ebay.


Postup práce:
1. Zo všetkého najskôr na stôl rozprestrieme servítku, kuchynskú utierku alebo hocijakú starú podložku, pretože sa pri tejto práci poriadne zašpiní okolie. 
2. Nožničkami alebo nožom odstrihneme/odrežeme asi 1-1,5cm farby z každého rúžu. Použiť môžete aj zvyšky, ktoré sa už nedajú normálne nanášať. Tieto zvyšky musíte vyšprtať z tyčinky od rúžu, je to trošku piplačka, ale nie je to vôbec ťažké. Ostane vám tak úplne prázdny obal od rúžu (viď foto nižšie). Len tak mimochodom, keď si už myslíte, že rúž došiel, tak práve v tej skrytej časti sa ukrývajú ešte dobré 1-2cm rúžu. Áno, tieto zvyšky bohate postačia na výrobu takejto palety a vy máte na ďalších pár mesiacov postarané o krásnu pusu. 




3. Na podložke zapálime sviečku (pozor na bezpečnosť pri práci!!! nieže podpálite dom!)
4. Odrezanú časť rúžu (1 farbu) položíme na lyžičku a držíme nad sviečkou, kým sa rúž úplne neroztopí.


5. Tekutý rúž vlejeme do okienka v prázdnej palete.
6. Body 4. a 5. opakujeme so všetkými farbami až kým nezaplníme celú paletku. Čiže odrežeme, dáme na lyžičku, nad sviečkou rozpustíme a vlejeme do prázdneho okienka.


7. Keďže jednotlivé políčka v paletkách bývajú malé, ľahko sa stane, že rúžom oblejete aj okolie. Nebojte sa, nie je problém to vyčistiť servítkou či vatovou tyčinkou do uší. 


8. Na záver už len ostáva ozdobiť paletku z vonku, aby bola krajšia a veselšia. Ale to už nechám na fantáziu každej z vás. :-) 

Budem vám veľmi vďačná ak mi do komentáru napíšete, či sa vám tento DIY návod na výrobu paletky rúžov na pery páčil a či ste niečo také už skúšali, prípadne či vás tento môj návod inšpiroval a využijete zvyšky rúžov týmto spôsobom niekedy v budúcnosti.

Všetkým vám prajem prekrásny deň. :-) 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)