28. marca 2014

Línia vlasovej kozmetiky Balea Professional Oil repair

Ahojte! 
Po viac ako mesačnom používaní šampónu a oleja na poškodené vlasy som sa rozhodla s vami podeliť o moje skúsenosti s Balea Professional Oil Repair. Verím, že značku Balea nemusím nikomu predstavovať. Jedná sa o produkty vlastnej značky DM drogérie, ktoré sa tešia veľkej obľube aj medzi blogerkami. Vďaka spolupráci s DM drogériou som mala možnosť vyskúšať šampón a olej na poškodené vlasy, za čo spoločnosti ďakujem. Pred nejakým časom som recenzovala produkty Aussie, s ktorými som bola nadmieru spokojná a podobne dobrú službu mi robia aj s produkty od Balei, takže verím, že pre tie z vás, ktoré nemôžu do vlasov investovať vysoké sumy, bude Balea skvelou alternatívou k vlasovej kozmetike Aussie. Poďme sa na ňu teda pozrieť bližšie.





Rovnako ako Aussie Miracle Moist je aj rad Balea Professional Oil Repair určený pre poškodené vlasy, teda presne pre tie moje. V rámci testovania som používala šampón na poškodené vlasy s arganovým olejom a k tomu tiež vlasový olej na poškodené vlasy. 

Šampón má už klasických 250ml, na ktoré sme u Balei zvyknuté. Neobsahuje silikóny, namiesto nich vaše vlasy poteší prídavok arganového oleju a hydratačný komplex z pšeničného proteínu, panthenolu a glycerínu. Šampón je určený pre poškodené vlasy, posilňuje vlasy suché, lámavé a štiepiace sa vlasy. Takisto by mal redukovať vypadávanie vlasov. Výrobca sľubuje zdravé a silné vlasy až po končeky. Šampón čistí a ošetruje extrémne opotrebované a suché vlasy. Efektívne ošetruje poškodenia vlasov akými sú práve lámavosť a štiepenie. Vysoko účinný hydratačný komplex stimuluje vlasové korienky a posilňuje vlasové vlákna. Takisto by mal tento šampón pomáhať predísť dedične podmienenému vypadávaniu vlasov a to už po 2 použitiach. 

Priznám sa, že po používaní produktov od Aussie som Balei moc veľké šance nedávala. Predsalen som z Aussie padla na zadok a tak ma už iné produkty asi len tak ľahko neohromia. Je tu však jedno ALE! Chápem, že nie každá žena si môže dovoliť investovať 20€ do kompletného radu produktov Aussie, no zároveň by chcela svojim vlasom pomôcť. V takomto prípade odporúčam vyskúšať práve produkty značky Balea Professional. Za kompletný rad zaplatíte menej než polovičnú cenu a vašim vlasom urobia dobrú službu. Asi by bolo naozaj trochu naivné očakávať, že vám vec za 2€ urobí rovnaký zázrak s vlasmi ako vec za 6€, takže rátajte s tým, že účinok bude o čosi nižší ako pri profi kozmetike. Avšak myslím si, že je vhodné tieto produkty používať po "vyliečení" vlasov kvalitnou kozmetikou, pre udržanie ich znovuzískanej kondície. Práve z tohto dôvodu som si aj ja obľúbila produkty od Balei. Nie sú tak drahé, ale svoj účel splnia. Navyše asi ako viaceré z vás, aj ja musím značky produktov striedať, inak by na nich moje vlasy prestali reagovať, takže aj z tohto pohľadu považujem Baleu za skvelú alternatívu k Aussie produktom. 

Čo ma veľmi teší je obsah arganového oleja, ktorý je skvelým pomocníkom v starostlivosti o vlasy. Všeobecne môžem povedať, že oleje rôznych druhov sú v posledných rokoch veľmi obľúbené a vyhľadávané. Ten arganový je zo všetkých hádam najviac ospevovaný a takisto ho aj najčastejšie nájdete práve vo vlasovej kozmetike. Veľkou výhodou je, že aj napriek obsahu oleja a ďalších účinných látok, zanecháva tento šampón vlasy svieže a nezaťažené. Nemusíte sa preto obávať, že ich budete musieť umývať každý deň kvôli rýchlejšiemu masteniu. Pri Aussie mi stačilo umývať vlasy každý tretí deň, u Balea Professional Oil repair šampónu je to každý druhý deň, nakoľko šampón ešte dopĺňam o olejček.



Olejček pre poškodené vlasy z rovnakého radu používam po každom umytí vlasov, teda 3-krát týždenne. V podstate je jeho použitie len na vás. Môžete ho nanášať pred alebo až po umytí vlasov a to buď do suchých alebo vlhkých. Skrátka každému ako je lepšie. Ja ho nanášam ako som už vravela po umytí vlasov, ktoré som uterákom mierne vysušila. Keďže ale nechcem aby sa mi vlasy veľmi mastili, nanášam olej len do končekov vlasov. Tie mám totiž poškodené najviac. Ak ho použijete na suché vlasy, olej ich pekne vyhladí a takisto im dodá lesk. 

Výborné je, že oleju stačí naniesť naozaj malinkaté množstvo a vystačí mi na všetky končeky. Raz týždenne, zvyčajne cez víkend keď sa nikam nechystám, nanesiem olej aj do dĺžok, aby som dopriala vlasom trochu radosti navyše, prípadne olej od Balei zmiešam ešte s BIO kokosovým olejom a túto výživnú zmes votriem do celých vlasov. Sú potom na dotyk krásne a na pohľad lesklejšie. V prípade použitia tejto kombinácie nechávam oleje vo vlasoch pôsobiť cez noc a ráno vlasy umyjem šampónom, aby neboli mastné. Balea Professional Oil repair olej pre poškodené vlasy má 100ml, stačí použiť malé množstvo, vďaka čomu vydrží naozaj dlho. 




Čo vy a vlasová kozmetika Balea? Vyskúšali ste ju? Máte nejaké overené tipy pre zlepšenie stavu poškodených vlasov?

Hodnotenie produktov - 1 alebo must-have produkty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)