14. júla 2016

Lahodná ľadová káva

Vyzerá to tak, že sa s nami slniečko toto leto tak trochu hrá na schovávačku. Keď je už konečne krásne počasie, ono si to znova rozmyslí a schová sa. Dnes ale nadišiel čas, aby nám jeho teplé lúče zase raz spôsobili radosť. Čo ak je ale príliš horúco? Blogerka Zuzka vám prináša skvelý letný nápoj, ktorý osvieži nielen vaše rozpálené telo, ale tiež uspokojí vašu túžbu po niečom lahodnom. Poďte si spolu so mnou pochutnať úžasnej ľadovej káve...



Zrejme ste zvyknuté v tomto ročnom období hasiť smäd čapovanou kofolou, avšak málokde sa už nájde ozajstná pravá vodou neriedená kofola. A čo ak ani netrávite čas vonku s priateľmi či rodinou? Aj tak vaše telo potrebuje osviežiť. V tom prípade tu pre vás mám skvelý recept na ľadovú kávu. Iste, poviete si, že je jednoduchšie kúpiť si ju hotovú v krabici, ale verte mi, že chuťovo je vlastnoručne vyrobená ľadová káva úplne o niečom inom. Aj my doma ju pijeme často a radi, pretože je proste dokonalá!

Všetko čo potrebujete je:
- mlieko
- espresso
- cukor
- zmrzlina
- ľad

Postup prípravy je veľmi jednoduchý:
1. Do shakeru  alebo inej uzatvárateľnej nádoby nalejeme 3dcl studeného mlieka, pridáme espresso (alebo 2 lyžičky instantnej kávy) a 2-3 lyžičky cukru. Všetko spolu pretrepeme.
2. Do pripraveného pohára dáme 1-2 kopčeky zmrzliny a niekoľko kociek ľadu
3. Obsah shakeru vylejeme do pohára a užívame si chuť leta. 

PS: Maškrtné jazýčky si môžu svoju ľadovú kávu ozdobiť šľahačkou a posypať škoricou alebo grankom ;-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem, že si článok dočítala až do konca. Neboj sa zapojiť do diskusie - na mojom blogu vládne sloboda prejavu :-)